
وال استریت جورنال گزارش میدهد که تلاشهای سنگین سازمان مجاهدین خلق ممکن است به زودی نتیجه دهد و این سازمان نهایتا از فهرست سازمانهای تروریستی خارج شود. در طول دو سال گذشته، بسیاری از شخصیتهای آمریکایی در تجمع اعضای این سازمان سخنرانی کردهاند. گفته میشود این سخنرانیها، مجانی نبوده است. حضور این افراد در بربامههای سازمان مجاهدین خلق جزئی از کمپین برای خروج از فهرست سازمانهای تروریستی بوده است. ورود این سازمان به لیست مذکور در سال ۱۹۹۷ و بعد از انتخاب سید محمد خاتمی به ریاست جمهوری به عنوان نشانهای برای بهبود روابط آمریکا و ایران انجام گرفت. از آن زمان، این سازمان امکان جمعآوری کمکهای مالی در آمریکا را از دست داده است. توقیف اموال این سازمان نیز از همان موقع آغاز شد.
وال استریت جورنال مینویسد که این سازمان، پیشتر تروریسم را محکوم کرده، اما تصمیم نهایی هیلاری کلینتون بعد از خروج آخرین ساکن کمپ اشرف و انتقال به مرکزی در نزدیکی فرودگاه بغداد اعلام خواهد شد. ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است که همکاری این سازمان برای بسته شدن صلح آمیز کمپ اشرف عاملی مهم در تصمیمگیری برای اعلام وضعیت این گروه (مرتبط با لیست سازمانهای تروریستی) خواهد بود.
دو سال پیش و بر اساس حکم یک دادگاه، وزارت خارجه آمریکا ملزم به بررسی مجدد وضعیت سازمان مجاهدین خلق شد.
با این حال، خروج این سازمان از فهرست سازمانهای تروریستی منتقدان و مخالفانی دارد. علاوه بر دیپلماتهای ایرانی، سازمان «نایاک» نیز مخالف عمده خروج سازمان مجاهدین خلق از این لیست است. سال پیش، شورای آمریکاییهای ایرانیتبار کمپین گستردهای را برای ایجاد مانع برای بازیابی مشروعیت مجدد سازمان مجاهدین خلق آغاز کرد و بسیاری از اعضا و مشاوران این سازمان بیانیهای را درروزنامه فایننشال تایمز منتشر کردند. وجود نام محسن کدیور نیز میان امضا کنندگان در کنار نام یکی از مقامهای سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در آن روزها خبرساز شد.
منتقدان میگویند که این سازمان در داخل ایران پایگاهی ندارد و حمایت از مجاهدین خلق ممکن است منتهی به تضعیف جنبش سبز شود.
خروج سازمان مجاهدین از فهرست سازمانهای تروریستی مطمئنا از سوی مقامهای ایرانی مورد استقبال قرار نخواهد گرفت. کریم سجادپور، کارشناس بنیاد کارنگی به وال استریت جورنال گفته است که خروج از لیست سازمانهای تروریستی در منظر «توطئه پندار» مقامهای جمهوری اسلامی، به منزله حمایت واشینگتن از تغییر نظام خواهد بود، نه حمایت از تغییر رفتار جمهوری اسلامی.
نام مجاهدین خلق در ماههای اخیر چند بار بر سر زبانها افتاد. سیمور هرش، خبرنگار سرشناس «نیویورکر» نوشت که آمریکا اعضای سازمان مجاهدین خلق را آموزش (نظامی) میدهد. از سوی دیگر از مئیر داگان، رئیس سابق «موساد» نقل شده است که اسرائیل به مجاهدین خلق و گروههایی که دستورکارشان براندازی حکومت جمهوری اسلامی ایران باشد کمک میکند.