Quantcast
Channel: Khodnevis
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1413

ایران، همچنان «دشمن اینترنت» نام گرفت

$
0
0
ایران، همچنان «دشمن اینترنت» نام گرفت

 

 

این گزارش، روز دوشنبه منتشر شده است. در صدرِ فهرستِ دشمنان اینترنت در جهان، برمه (میانمار) قرار دارد.

پس از آن «چین»، «کوبا»، «ایران»، «کره شمالی»، «عربستان سعودی»،‌ «سوریه»، «ترکمنستان»، «ازبکستان» و «ویتنام» قرار دارند.

 

این سازمان، می‌گوید که برخی از کشورها، از جمله ایران،‌ دسترسی به اینترنت را تا حدی سانسور می‌کنند که عملا شهروندان خود را به اینترانت های محلی محدود کرده اند و شباهتی به «وب جهانی» ندارد. 

 

 

در این گزارش به راه‌اندازی چیزی که در ایران «اینترنت ملی» خوانده می‌شود اشاره شده و از موج دستگیری هایی در ارتباط با سانسور اینترنتی یاد شده است. همچنین گفته شده که ایران به رژیم «سوریه»، در رابطه با نحوه نظارت اینترنتی کمک می‌کند. 

 

در این گزارش، حکومتِ ایران همچنین به همراه رژیم «سوریه»، به عنوان دولت‌هایی شناخته شده اند که برای یافتن «نام‌های کاربری» و «رمزهای عبور» کاربران شبکه‌های اجتماعی تلاش می‌کنند و از «مجوزهای امنیتی جعلی» استفاده می‌کنند. 

 

موردی که این گزارش از آن با عنوان «مجوزهای امنیتی جعلی»‌ یاد کرده است، در چند ماه گذشته موجب شد تا دسترسی بسیاری در سرویس ایمیل «جیمیل» مورد نفوذ قرار بگیرد. برای آن‌که از این مساله تا حد امکان دور بمانید،‌این‌جا را مطالعه کنید. 

 

در این گزارش، همچنین از گروه «ارتش سایبری ایران» از متخلفان اصلی هک (رخنه) در فضای مجازی یاد شده است. 

 

برای مطالعه یکی از عملیات «ارتش سایبری ایران» می‌توانید این مطلب را با عنوان «بازی سایبری تازه ایران و آذربایجان» بخوانید.

 

همچنین در بخشی دیگر، اشاره‌ای به پرونده «سعید ملک‌پور»، و حکم اعدامی که برای او صادر شده است صورت گرفته و از تداوم چنین بازداشت‌هایی ابراز نگرانی کرده است. 

 

 

طبق این گزارش، «ایران» از لحاظ تعداد کاربران اینترنتی که به خاطر فعالیت‌های آن‌لاین خود در زندان هستند، در کنار «چین» و «ویتنام» سرآمد است. 

 

گزارش این سازمان در ادامه می‌نویسد که برای این حکومت‌ها، «قطع کامل اینترنت راه حلی‌ست شدید که می‌تواند برای مقام‌ها ایجاد دردسر کرده و همچنین به اقتصاد آسیب بزند، بنابر این کند کردن سرعت ارتباط اینترنتی روشی غیرمستقیم اما مؤثر است که از طریق آن از ارسال و دریافت عکس و ویدئو جلوگیری می‌شود، و ایران در این زمینه استاد شده است.»

 

 

«اعترافاتِ اجباری»، استفاده از وثیقه به عنوان «اخاذی»، دستگیری تعدادی از روزنامه نگاران به اتهام همکاری با «بی‌بی‌سی فارسی» و پخش اعترافات از شبکه ‌«پرس‌تی‌وی» (تلویزیون انگلیسی زبان دولتی جمهوری اسلامی ایران)، برخی از محورهای این گزارش سالانه است. 

 

گزارشگران بدون مرز، تشکیل «شورای عالی فضای مجازی» به دستور «رهبر جمهوری اسلامی» را آخرین «ابتکار حکومت ایران برای مهار بیشتر اینترنت و شناسایی کاربران» نامیده است.

 

 

در این گزارش همچنین برخی قوانین محدودکننده در کشورهایی دیگر مثل «فرانسه»، «استرالیا» و «ترکیه» هم مورد انتقاد قرار گرفته است.

 

گزارش‌گران بدون مرز، یک سازمان غیرانتفاعی بین المللی برای دفاع از آزادی مطبوعات و حمایت ار خبرنگاران و روزنامه‌نگاران است که مقر آن در «فرانسه» قرار دارد. این سازمان ۳۲ سال پیش تاسیس شده است. 

 

تنها نهاد دولتی که به این سازمان کمک می‌کند کمیسیون اروپا است، که مرکب از ۱۵ دولت مختلف است اما نشریات مربوط به جناح تندروی جمهوری‌اسلامی، مانند کیهان همواره آن را به آمریکایی بودن متهم می‌کنند.

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1413

Trending Articles