«شش ماه است در انفرادی به سر میبرم و هیچ کدام از گزارشات را نخواندهام و فقط حدود دو ساعت با وکیل صحبت کردهام که این دو ساعت فرصت زیادی نبوده است» و «من هیچگاه قصد خیانت به ملت و نظام را نداشتهام و اگر میخواستم این کار را انجام دهم، پولها را از کشور خارج میکردم». اینها جملات مهآفرید امیرخسروی است که در رابطه با پرونده اختلاس سه هزارمیلیاردی به فسادفی الارض متهم شده است.
به گزارش ایسنا، این پرونده ۳۳ جلدیِ ۱۲ هزار صفحهای به ریاست ناصر سراج، صبح روز شنبه، در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد. کیفرخواست ۲۲۰ صفحه ای به وسیله عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران و معاون او خوانده شد. نماينده دادستان تهران موارد اتهامي متهم رديف اول را «افساد في الارض از طريق شرکت در اخلال در نظام اقتصادي کشور از طريق تباني و فساد در شبکهي بانکي کشور و توسل به روشهاي متقلبانه و مجرمانه و اخذ ميلياردها تومان وجوه غيرقانوني، با علم به مؤثر بودن موضوع در مقابله و اضرار به نظام و مشارکت در کلاهبرداري کلان و تحصيل مال از طريق نامشروع جمعاً به مبلغ ۰۰۰۰۰ ۲۸۵۵۴۴۰۰ ريال ( ۲۸ هزار و ۵۵۴ ميليارد و ۴۰۰ ميليون ريال) با تشکيل و رهبري يک شبکهي سازمان يافته براي ارتکاب جرايمي نظير ارتشاء، اختلاس، کلاهبرداري، جعل و استفاده از اسناد مجعول و صوري، شرکت در پولشويي از طريق مصرف عوايد حاصل از جرم، پرداخت بيش از سي فقره رشوه، استفاده از اسناد مجعول متعدد مرتبط با گشايشهاي اعتبار اسنادي تنزيل شده و معاونت در جعل اسناد و تسهيل وقوع بزه»اعلام کرد.
پس از خوانده شدن کیفرخواست، مه آفرید امیرخسروی( متهم ردیف اول)، مدیر عامل شرکت توسعه سرمایهگذاری امیرمنصور آریا و رئیس هیئت مدیره شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران، برای تفهیم اتهام به جایگاه فراخوانده شد. وی گفت که «یک سری تخلفاتی» صورت گرفته اما «به طورکلی» اتهامات را قبول ندارد. گفتنی است که نزدیک به دوهفته به انتخابات مجلس، رسیدگی به این پرونده در حالی صورت میگیرد که نام گروهی از نمایندگان مجلس در پرونده به چشم می خورد اما هنوز مشخص نیست که در این دادگاه به اتهام آنها رسیدگی خواهد شد یا خیر. تنها محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس از رد صلاحیت چهار نماینده مرتبط با این پرونده از سوی شورای نگهبان خبرداد است. دادگاه به طور علنی برگزار میشود و متهمان وکیل هم دارند، اما متهم ردیف اول و وکیلش تنها دو ساعت با هم حرف زدهاند و هنوز گزارشها را نخواندهاند.
برگزاری دادگاه پیش از انتخابات میتواند معانی متفاوتی داشته باشد. قاضی سراج، سالهای سال در کنار محسنی اژهای کار کرده و محسنی اژهای در پروندههای مالی سابقه صدور احکام اعدام را داشته است. فاضل خدادداد یکی از مشهورترین قربانیان محسنی اژهای است که به خاطر اتهام دست داشتن در «اختلاس ۱۲۳ میلیارد تومانی» اعدام شد، اما برادر محسن رفیقدوست جان سالم به در برد.