Quantcast
Channel: Khodnevis
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1413

خاتمی: اگر بیایم، در چارچوب رهبری و نظام خواهم بود، ولی نمی‌گذارند

$
0
0
خاتمی: اگر بیایم، در چارچوب رهبری و نظام خواهم بود، ولی نمی‌گذارند


هم‌زمان با گرم شدن تنور انتخابات و انتشار نامه‌ی زندانیان سیاسی خطاب به سید محمدی خاتمی، و نیز راه اندازی کمپینی برای جمع آوری امضاء برای حمایت از رییس جمهوری پیشین، روز شنبه وی در دیدار با گروهی از ایثارگران مطالب مهمی در خصوص حضور یا عدم حضور خود در انتخابات بیان کرد.


به گزارش سایت بهار نیوز، خاتمی با بیان اینکه وضعیت کنونی کشور نتیجه‌ی رویکرد امنیتی اطلاعاتی به مسایل است گفت: «رويكردهاي سياسي، امنيتي- اطلاعاتي بوده است كه ما را به اين روز كشانده...اگر اين رويكردها عوض شود مي‌شود كار كرد اما اگر نشود محال است بتوان كاري كرد. بنده نشاني از تغيير رويكردها هم نمي‌بينم...البته هركس مي‌خواهد كار كند بايد هماهنگ با رهبري كار كند و رهبري او را بخواهد و يا لااقل مقابل او نباشد. البته اگر كوچك‌ترين نشاني از تغيير‌ها وجود داشت مي‌شد براي حضور در عرصه فكر كرد اما متاسفانه هيچ علامتي ديده نمي‌شود.»


 در طول هفته‌های اخیرم بحث‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها بر سر آمدن و یا نیامدن خاتمی شکل گرفته است، گرچه برخی همچنان امیدوارند که سخنان امروز خاتمی به عنوان شروط حضور وی در انتخابات تلقی شده و رهبری با پذیرش این شروط از ورطه‌ی خود ساخته ای که در آن گرفتار است رهایی یابد.


سید محمد خاتمی با این حال با اشاره به تفاسیر گوناگونی که از سخنان وی به عنوان شروط شرکتش در انتخابات ارایه شده گفت: «چرا بايد آقايان موسوي و كروبي در حصر باشند؟ معقول اين بود كه شروطي كه داشتيم بگوييم آزادي زندانيان، انتخابات سالم و آزاد تبديل فضاي امنيتي به سياسي و رفع حصر. البته من شرايط يك انتخابات آزاد و رقابتي را گفتم. مقصودم شرط گذاري براي انتخابات نبود. من شخصا به عنوان يك شهروند اين كشور از ماحصل يك انتخابات سالم، توقع آزادي زندانيان سياسي باز شدن فضاي امنيتي و تبديل آن به فضاي باز، نزديكي دل‌ها ورفع كدورت‌ها و كينه‌ها را خواهم داشت.»


وی در ادامه با انتقاد از دروغ پردازی ها و رویگرد اطلاعاتی با منتقدان و اعتراض به بازداشت فعالان سیاسی اظهار داشت: «چرا بهترين جوانان ما با بهانه‌هاي عجيب و غريب درزندان‌اند؟ و مدام ما را به انواع تهمت ها، جاسوس سيا، موساد، ام آي سيكس، سوروس و غیره مورد هجمه قرار مي‌دهند و يك فضايي هم براي دفاع وجود ندارد. يك بار محاكمه كنيد اگر واقعا وجود دارد تا معلوم بشود.»


وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مشکلات عدیده ای که در حوزه های سیاست خارجی و اقتصادی گریبان گیر کشور است، انتظار رخداد معجزه و حل شدن همه‌ی مشکلات را ناممکن خواند و گفت: «كارشناسان و اساتيد دانشگاهي گزارشي داده‌اند به ما كه حداقل چهار سال طول مي‌كشد كه تازه برسيم به نقطه صفر برنامه چهارم! يعني فردا نه تورم شما يك رقمي مي‌شود نه اشتغال انفجاري ايجاد و نه مشكلات بين‌المللي و خارجي‌تان به اين سادگي‌ها رفع مي‌شود. تازه اگر همه نيروها با هم همكاري كنند از رهبري تا همه اركان توقع معجزه نبايد داشته باشيم.»


سید محمد خاتمی هم چنین با اشاره به دوران هشت ساله‌ی اصلاحات در کشور اظهار داشت: «در دوره اصلاحات چشم انداز بيست ساله زمان ما تدوين شد و شاهكارش هم برنامه چهارم توسعه بود. ظرف چهارسال با۱۰۰ ميليارد دلار رشد ۸ درصدي اقتصاد تورم يك رقمي و ايجاد۷۰۰۰۰۰شغل، حساب ذخيره ارزي براي كنترل نوسان‌هاي ارزي، اما در حال حاضربنيان اقتصاد لطمه ديده است. سازمان برنامه را كان لم يكن كردند. سازمان برنامه قلب تپنده تصميمات مختلف و برنامه‌هاي گوناگون درمسير توسعه بود و جداي از مشكلات و بحران‌هاي مختلف اقتصادي و سياسي و بين المللي، اعتمادها هم از بين رفته است. بهترين افراد نظام و زجركشيده‌هاي انقلاب در زندانند. بايد به سرمايه‌هاي اجتماعي بها داده بشود. ما الان شاهد فساد اجتماعي در همه لايه‌ها هستيم...در زمان ما (دولت اصلاحات) بود كه استفاده از تكنولوژي هسته اي براي نخستين بار به رسميت شناخته شد. ما دنيا را تحريك نكرديم ميلياردها دلار خرج شد. اعتماد سازي بين المللي شد و نتیجه‌ی آن را هم همگان دیدند.»

رییس بنیاد باران در ادامه با اشاره‌ای گذرا به بحث رودر رویی اصلاح‌طلبان با رهبری گفت: «كسي كه رئيس‌جمهور مي‌شود رئيس‌جمهوري اسلامي ايران است و به هيچ وجه نمي‌توان از او توقع داشت مقابل نظام بايستد. درواقع اين نظام مبنايي دارد به نام قانون اساسي. البته هيچ اشكالي ندارد كه كسي به قانون اساسي نقد داشته باشد اما مبناي نظم ما قانون اساسي است. همين قانون اساسي يك اصلي دارد به نام اصل ولايت فقيه كه همه ما به آن پايبنديم و چنانچه اين اصل را حذف كنيم يك نظريه فقهي مي‌شود در مقابل ساير نظريات فقهي ديگر. اين اصل وجود دارد و همه ماهم بايد به آن اعتقاد داشته باشيم.  در كنار مبحث ولايت فقيه حقوق ملت نيز مطرح شده است و در ادامه همين مساله اعلام شده است كه همه امرو از طريق انتخابات صورت مي‌گيرد. با این همه بيانات رهبري مبني بر داشتن حكمت، مصلحت و عزت بايد سرلوحه همه كارها باشد.»


خاتمی در سخنان دیروز خود اهمیت وجود یک دادگاه قانون اساسی را نیز مطرح کرد: «ریيس‌جمهوری هم مجري قانون است و هم يك وظيفه نظارتي دارد در مقابل انحرافات و نقض قوانين، مشكل اصلي مان نقض قوانين در همه ابعاد است. اي كاش يك دادگاه قانون اساسي داشتيم با قضات و حقوق دانان و كارشناسان بي طرف و خبره تا همه قوانين را اجرا كنند وناقضان قانون مجازات شوند.»


خاتمی در ادامه سخنانش با اشاره به موضوع قبض و بسط قدرت تنها در یک جناح و کنار گذاشتن مخالفان و منتقدان گفت: «بايد از همه نيروها استفاده كنيم ديگر نبايد شاهد آمدن يك جريان سركار باشيم و بايد بدانيم كه ديگر يك جريان منحصرا نمي تواند مملكت را اداره كند. هرچند سلايق مختلف باشد اما در مقام اجرا مي‌توان شاهد يك جامعيت در مديريت كشور بود و دولتي كه از همه نيروهاي كارآمد از تمام گروه‌ها استفاده كند.»


رییس جمهوری دوران اصلاحات در بخش دوم سخنانش با اشاره به دعوت‌های مکرری که از وی برای حضور در صحنه ی انتخابات صورت گرفته و همین طور ارزیابی‌اش از شرایط کنونی کشور اظهار داشت: «ما نكته دوم اميدهايي است كه ايجاد شده است. واقعيت اين است كه نمي‌گذارند وارد صحنه شويم. اينها هم شوخي است كه موج ايجاد شود و فلان و فلان بلكه اگر هم ايجاد شود ببينيد فرضا بنده هم آمدم. ناراحتي و نگراني آنها بيشتر مي‌شود و هزينه‌اش را بر سر شما خالي مي‌كنند و اين هزينه، هزينه بي‌نتيجه‌اي خواهد بود. شخصا براي من هزينه‌اي كه بابت ورود اشخاصي چون من به مردم و كشور تحميل شود، غيرقابل تحمل است. خصوصا وقتي آنها نمي‌خواهند و نمي‌گذارند چگونه مي‌توان آمد و از آن بالاتر چگونه مي‌توان مملكت را با اين همه مشكل و معضل به پيش برد؟...فرض بگيريم براي آمدن ما هزينه مي‌دهيم كه مثبت شود، اما نه اينكه هزينه بدهيم كه بدتر شود... مگر آقاي موسوي بعد از ۲۰ سال دوري از سياست نگفت: او براي نجات نظام آمده، در حالي كه اينها مي‌گويند او براي براندازي آمده بود!»


خاتمی در ادامه گفت: «من اگر بخواهم بيام چهارچوب‌هاي خودم را دارم. در چهارچوب نظام و رهبري كار كردن از اصول كاري من است. اما اگر من بيايم و بخش‌هايي عمده از نظام موافق نباشند تمام دستگاه‌هايشان را عليه من راه خواهند انداخت. در دوره‌هاي قبل (دوران اصلاحات) كار كردن راحت تر بود و آقاي هاشمي زير ساخت‌هاي مناسبي فراهم كرده بودند اما الان، چه؟ مردم هم توقع دارند همه چيز يك شبه عوض شود و اين فشارها را تشديد خواهد كرد. در مقابل اين همه لطف و احساس مردم و شما ايثارگران عزيز بنده كوچك هم هر فداكاري حاضرم بكنم تا خدمتي كرده باشم. اما همه قرائن و شواهد مي‌گويند نمي‌گذارند، به همين دليل به نظرم شخصيتي كه كارآمد است اما حساسيت كمتري روي اوست بهتر مي‌تواند كار كند.»


به موازات این اظهارات سایت ها و رسانه های خبری وابسته به جریان های سیاسی شروع کردند به گمانه زنی در مورد شخصیت مورد نظر خاتمی، شخصیتی که کارآمد باشد و حساسیت کمتری در موردش وجود داشته باشد، نتیجه‌ی این گمانه زنی‌ها از طرف برخی هاشمی رفسنجانی بوده و از طرف برخی دیگر دکتر معین و برخی دیگر نیز به گزینه‌ی دکتر عارف دست پیدا کردند، با این همه باید در روزهای آینده منتظر بود و دید اجماع  نظر گروههای سیاسی مختلف  بر روی چه کسانی خواهد بود.




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1413

Trending Articles