به همین مناسبت و نیز از آنجا که معظم علیه شاخ شدهاند که «همه وظیفه دارند زمینهی یک انتخابات سالم و رقابتی را بهوجود آورند»، در اینجا به تفسیر الباقی تلاوتهای ایشان میپردازیم:
تلاوت: عرصه انتخابات در کنار ویژگیهای برجسته آفتهایی هم دارد که باید مراقب بود این آفتها پیش نیایند
تفسیر: باید از الآن دور خانهی کاندیداهائی که رأیشان دزدیده میشود دیوار کشید و به پنجرههایشان آهن جوش داد و تلفنشان را قطع کرد و فک و زن و بچهشان را برد یکجای دوری تا یکوقتی خدای نکرده آفت پیش نیاید.
تلاوت: صبر و بصیرت دو عامل مهم برای استمرار موفقیتها و پیروزیهای ملتها است.
تفسیر: «ملتها» یک جاهائی هستند که عین ما هر روز موفق نمیشوند و پیروزی بدست نمیآورند در حالیکه ما چون دو عامل صبر و بصیرت داریم روزی ده دفعه موفقیت بدست میآوریم و هفتهای سه دفعه هم پیروز میشویم.
تلاوت: با وجود تمام تلاشهای صهیونیستها و استکبار این دو عامل همچنان وجود دارد.
تفسیر: صهیونیستها و استکبار خیلی تلاش کردند که صبر و بصیرت را از ما بگیرند ولی هر کاری کردند نشد و این دو عامل همینجوری وجود دارد فقط معلوم نیست که کجا وجود دارد که انشالله بعداً معلوم میشود چون وقتی ما هی موفقیت و پیروزی بدست میآوریم نمیشود این دو عامل را نداشته باشیم باید بگردیم پیدا کنیم که کجایمان است.
تلاوت: اگر مسئولان و مدیران نظام مصمم باشند اما مردم در صحنه نباشند، کارها پیش نمیرود.
تفسیر: پس یعنی وقتی کارها پیش نمیرود یا مسئولان مصمم نیستند یا مردم در صحنه. از آنجا که مسئولان مصمم بودند ولی وقتی مردم به صحنه میآمدند ما میزدیم خشتکشان را سرشان عمامه میکردیم برای همین کارها پیش نرفت که هیچ اشکالی هم ندارد چون ما دو عامل داریم که در هر حال موفق و پیروز میشویم.
تلاوت: غربیهای بد محاسبهگر تصور می کنند نظام اسلامی در شرایط شعب ابی طالب است در حالیکه ملت ایران امروز در شرایط بدر و خیبر قرار دارد.
تفسیر: والا ! این بد محاسبهگرها (دادیم ترجمه کنند ببینیم یعنی چه) چه خیالاتی میکنندها. بدبختها ! آن سی سال پیش بود که ما از وسط قطب عالم و آدم یهو زارت رفتیم وسط شعب ابیطالب. الآن پیشرفت کردهایم رسیدهایم به بدر و خیبر؛ فقط کسی را نداریم در خیبر را بکند. رضازاده هم که فقط بلد است بگوید ابیلفض!