Quantcast
Channel: Khodnevis
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1413

همایش جمهوری‌خواهان به پایان رسید؛ تاکید بر صندوق رای

$
0
0
همایش جمهوری‌خواهان به پایان رسید؛ تاکید بر صندوق رای


به گزارش خودنویس، همایش اتحاد جمهوری‌خواهان که در روزهای ۱۲، ۱۳ و ۱۴ اکتبر در شهر کلن برگزار شد، محلی بود برای اظهار نظر برخی از طیف‌های اپوزیسیون جمهوری اسلامی. هرچند که در این همایش و در میان سخنرانان جای برخی از گروه‌های اپوزیسیون مانند نیروهای اصلی چپ، سلطنت‌طلبان و برخی از احزاب قومی خالی بود. از چهره‌های اصلی و مهمان شرکت کننده در این مراسم می‌توان به جواد خادم، شهریار آهی، اردشیر امیرارجمند، حسن یوسفی اشکوری، مرتضی کاظمیان، رضا علیجانی، علی مزروعی، نوشابه امیری، بهروز بیات، حسن شریعتمداری، مهرداد عمادی، ملیحه محمدی، علی هنری، فرخ نگهدار، مهدی فتاپور، مهرداد درویش‌پور و... اشاره کرد. شرکت کنندگان در این همایش از کشورهای مختلف جهان گرد هم آمده بودند.

بنا به اساسنامه «اتحاد جمهوری خواهان ایران تشکل سیاسی جمهوری خواهان با افق‌های فکری گوناگون و پیشینه‌های سیاسی متفاوت است که برای دستیابی به آزادی و دموکراسی واستقرار نظام جمهوری مبتنی برمنشور جهانی حقوق بشر درایران مبارزه می‌کند.»

در دو روز اول این همایش تعدادی از چهره‌های سیاسی به سخنرانی پرداخته و درباره شرایط سیاسی ایران و راه‌های رسیدن به دموکراسی سخن گفتند. از جمله سخنرانان این مراسم مهدی فتاپور، فعال سیاسی، با ترسیم تعدادی جدول مدعی شد که تنها «اصلاح‌طلبان» و «نیروهای جمهوری‌خواه» قابل دسته بندی به عنوان «جنبش سبز» هستند و گروه‌های دیگر در تعریف جنبش سبز نمی‌گنجند. وی همچنین خواستار ائتلاف میان این دو نیرو شد و گفت: «دیگر گروه‌‌ها مانند افراطیون قومی و سلطنت‌طلب‌ها در چهارچوب جنبش سبز قابل دسته‌بندی نیستند.»

همچنین فرخ نگهدار از اعضای ارشد سازمان فدائیان خلق (اکثریت) در سخنان خود خواستار هم‌گرایی نیروهای اپوزیسیون شد. وی همچنین از نیروهای فعال سیاسی خواست که تمهیدی بی‌اندیشند «تا ترس جمهوری اسلامی از نیروهای اپوزیسیون بریزد.» وی ترس جمهوری اسلامی از مخالفان را دلیل عدم عقب نشینی نظام اسلامی دانست.

حسن شریعتمداری، فعال سیاسی ضمن اشاره به فروپاشی جمهوری اسلامی طبقه متوسط را عامل تغییر در نظام سیاسی ایران دانست و گفت: «افول اقتصادی طبقه متوسط آغاز شده، اما از نظر فرهنگی نگاه و تفکر طبقه متوسط فرهنگی بالا رفته است.»

نوشابه امیری، روزنامه نگار نیز در سخنان خود ضمن انتقاد از اظهارات سخنرانان همایش که جنبش سبز را تنها محدود به دو گروه سیاسی می‌کرد گفت: «من به عنوان روزنامه‌نگار اگر بخواهم نامی بر گزارش این کنفرانس بگذارم می‌گویم: تقلیل جنبش سبز به اصلاح‌طلبی یا حتی "خمینی‌ ای امام"». وی همچنین از عدم نام بردن از میرحسین موسوی و مهدی کروبی در سخنان شرکت کنندگان به تلخی یاد کرد.



در سومین روز این همایش قطعنامه پایانی به تصویب رسید. در بخشی از این قطعنامه آمده است: «طرد دیکتاتوری و تأمین آزادی‌های دمکراتیک، نیازمند توانمند‌تر شدن جنبش‌های اجتماعی است. ما جنبش‌های اجتماعی و نهادهای مدنی را به‌مثابه مؤلفه‌های اصلی، پایه و اساس دمکراتیزه کردن جامعه و شکل دادن به مطالبات مردم می‌دانیم.»

در انتخابات پایانی نیز، اعضای هیئت رئیسه کمیسیون سیاسی انتخاب شدند. این اعضا عبارت بودند از ملیحه محمدی، بهروز خلیق، بهروز بیات، رضا جوشنی و حبیب پرزین.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1413

Trending Articles