هفته پر از جشن «دفاع مقدس» برای چند گروه با شادمانی همراه نبود. برای خاندان هاشمی رفسنجانی و برای دستاندرکاران روزنامه شرق.
اجرای حکم فائزه هاشمی و بازداشت مهدی، با اعتراضهای معترضترین فرد خانواده هاشمی، یعنی عفت مرعشی همراه بوده است. اما اکبر هاشمی رفسنجانی آرامش خود را حتی زمانی که در گوش فرزند دعای سفر میخواند حفظ کرد و اعضای خانواده هاشمی که هواداران متعددی در رسانههای خارج و داخل کشور دارند، از طریق دوستان خود، آرامش و خیال راحت پدر خانواده را گزارش کردهاند. هاشمی رفسنجانی گفته است که فرزندان او با فرزندان دیگران فرقی ندارد. اما به نظر میرسد فرزندان هاشمی برای اهالی رسانهها، چه موافق و چه مخالف، حتما با دیگر زندانیان متفاوتند.
اما نزدیکترین رسانه داخلی به دیدگاه هاشمی رفسنجانی در روز چهارشنبه به بهانهای که کمتر کسی زیر بارش رفته، توقیف شد. در روزی که گروهی از نمایندگان مجلس و وزیر ارشاد بر سر بستن یکی از بقایای کاغذی دوران اصلاحات به توافق رسیدند. شرق که مدیر مسوولش خود یک «رزمنده» محسوب می شود، با کارتون هادی حیدری که از خانوادهای «رزمنده» است، به اتهام اهانت به «رزمندگان» توقیف شد.
به گفته یک منبع نزدیک به سازمان بهینهسازی در ابتدای دهه ۸۰، یک سال قبل از راهاندازی شرق، یکی از اعضای خانواده هاشمی تحقیق درباره تیمی که قرار بود این روزنامه را بگرداند آغاز کرد. فعالیتهای رسانهای متعددی قرار بود تا زمان انتخابات ۱۳۸۴ برای حمایت از هاشمی رفسنجانی آغاز شود که یکی از مهمترینهایش، راهاندازی روزنامه بود. شاید بسیاری ندانند که بررسی تواناییها و کارآیی تیم سردبیری اولیه «شرق» در سال ۸۱ در دفتر معروف کوچه سایه آغاز شده بود.
اما توقیف روزنامه شرق در هفتهای که فرزندان هاشمی دستگیر شدهاند، آنقدر برای روزنامهنگاران شاغل در آن تلخ است که کسی به زوایای پنهانش نگاه نمیکند.
اما کارتون هادی حیدری که به «چشمبندان» معروف شده، اینک منتهی به بستن «شرق» شده است. اما به نظر میرسد تعطیل کنندگان روزنامه خود با چشمانی باز به مساله نگاه نکردهاند. حتی بسیاری از معترضان به شرق خود کارتون را ندیده بودند.
هادی حیدری امروز در رد ادعاهای وارد شده علیه شرق نوشت: «كارتوني كه روز دوشنبه ۳ مهرماه ۱۳۹۱با عنوان «چشم بندان» در روزنامه شرق منتشر كردم، با سوء برداشت عدهاي، در حال تبديل به يك مناقشه است. گروهي از جريانات، با برداشت نادرست از اين كارتون و با سوء استفاده از احساسات مردم شريف ايران نسبت به رزمندگان جنگ، به ايجاد فضاي مسموم پرداخته اند. لازم مي دانم توضيحاتي را به حضور مخاطبان عزيز بنويسم:۱- كساني كه گذشته مرا و خانواده ام را مي شناسند، از عمق ارادتم نسبت به رزمندگان شجاع جنگ، آگاهند. در هيچ شرايطي حاضر به اهانت به اين بزرگواران كه همه ي ما مديون از جان گذشتگي هايشانيم نخواهم بود.۲- مقصود از اين طرح، نشان دادن «جهل» است كه عده اي در روز روشن در حال بستن چشمان يكديگرند تا روشنايي آفتاب را نبينند. اگر طراح، بخواهد رزمندگان را به تصوير بكشد، بايد لباس جنگ، سلاح جنگ و فضاي جنگ را به تصوير بكشد.»
اما گویی «جهل» مورد نظر هادی حیدری خود موجب «چشمبندان» مسوولان دولتی و قضایی شده است.
اما بهترین کاشناسان هنر کارتون و کاریکاتور کشور در بینایهای، ضمن «آسیبپذیر» خواندن قشر کارتونیست و کاریکاتوریست، ادعای شاکیان قدرتمند شرق را در بیانیهای رد کردهاند. در این بیانیه که به امضای گروهی از سرشناسترین کارتونیستها و کاریکاتوریستهای کشور از جمله جواد علیزاده و کامبیز درمبخش و بزرگمهر حسینپور رسیده است آمده: «هنر کاریکاتور به خاطر ماهیت پیچیده اش به همان اندازه که در انتقال مفاهیم موفق است به راحتی می تواند خواسته یا ناخواسته منجر به سوء برداشتهای بعضا عجیب و حتی خطرناک شود که هرگز مد نظر کارتونیست نبوده است. هادی حیدری که سوابق خودش و خانوادهاش گواه بر عشق به نظام اسلامی و دفاع مقدس است امروز در معرض این سوء برداشتها است. کاریکاتور چاپ شده در روزنامه شرق که اعتراض برخی از مسئولان و مردم را برانگیخته است به زعم ما هرگز و هیچگاه به معنای توهین به ابرمردان عرصه دفاع مقدس نیست چرا که کوچکترین نشانه و سمبلی از دفاع مقدس و رزمندگان درآن دیده نمیشود و عجیبترین و دورترین مفهومی است که از این کارتون برداشت میشود سئوال ما این است که به استناد چه تصویر یا سمبل یا نشانهای میتوان به این نتیجه رسید که منظور کارتونیست، قهرمانان دفاع مقدس بودهاند.»
آخرین خبرها حاکی از عدم پذیرش وثیقه رحمانیان از سوی دادسرا است. پیش از این گفته شده بود که مدیر مسوول شرق با قید وثیقه آزاد شده است، اما برخی همکاران شرق میگویند که آقای رحمانیان به زندان اوین منتقل شده است.