به گزارش رسانهها برای برگزاری این انتخابات، سیزده هزار شعبه اخذ رای در نظر گرفته شده است. رای گیری از ساعت هشت صبح امروز در تمام حوزهها آغاز شده و در ساعت ۲۰ امروز روز پایان مییابد.
رییس جمهوری آینده مصر از میان دوازده نامزد انتخاب خواهد شد و در صورتی که هیچیک از نامزدها نتواند در دور اول آرای لازم را به دست آورد، انتخابات به دور دوم کشیده میشود. مرحلهی دوم با حضور دو نامزد حائز بیشترین آراء در روزهای ۱۶ و ۱۷ ژوئن برگزار خواهد شد.
شورای عالی نیروهای مسلح مصر، تضمین داده که این انتخابات، «آزاد و سالم» برگزار شود. در همین حال ۵۰ ناظر اتحادیه عرب هم بر روند برگزاری سالم انتخابات در استانهای مهم و اصلی مصر و شعب انتخاباتی حضور دارند. همچنین به جز ناظران اتحادیه عرب قرار است، ۷۲ ناظر از کشورهای مختلف جهان نیز نظارت بر روند برگزاری این انتخابات را برعهده داشته باشند.
از شاخصترین کاندیداها میتوان به عمرو موسی، دبیرکل سابق اتحادیه عرب اشاره کرد. مخالفان عمرو موسی او را به دلیل ارتباط با حکومت سابق هدف انتقاد قرار دادهاند.
عبدالمنعم ابوالفتوح، که یک اسلامگرای میانهرو و عضو سابق گروه اسلامگرای اخوان المسلمین است، یکی از مهمترین رقبای انتخاباتی عمرو موسی است.
از دیگر نامزدها میتوان به «محمد مرسی»؛ کاندیدای جماعت اخوان المسلمون شاخه سیاسی حزب آزادی و عدالت؛ «احمد شفیق»، نخست وزیر حسنی مبارک در روهای پایانی رژیم سابق و از نامزدهای سکولار اشاره کرد.
دو نامزد دیگر اسلامگراها یعنی «محمد سلیم العوا» و «عبدالله الاشعل» هم بر اساس برآوردهایی که از جامعه مصر می شود از شانس کمتری برای کسب آرای مردمی برخوردارند.
چپگراها هم دو کاندیدا را به عرصه رقابت فرستادهاند و ملیگراها نیز به همراه سه نامزد «حمدین صباحی»، «محمود حسام الدین» و «هشام البسطویسی» وارد این دور از رقابتها شدهاند.
↧
اولین انتخابات مصر پس از حسنی مبارک
↧