Quantcast
Channel: Khodnevis
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1413

واکنش رییس پیشین نمایشگاه کتاب به حذف نامش: از مقامات امنیتی متشکرم!

$
0
0
واکنش رییس پیشین نمایشگاه کتاب به حذف نامش: از مقامات امنیتی متشکرم!

یک مقام مسؤول در نمایشگاه کنونی کتاب تهران گفته است که قرار است از رؤسای پیشین این نمایشگاه قدردانی شود اما علی‌اصغر رمضان‌پور در این تجلیل جایی ندارد.

داریوش رضوانی، قائم مقام و مشاور اجرایی بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفته است: «در مراسم تجلیل از رؤسای پیشین نمایشگاه کتاب جایی برای علی‌اصغر رمضان‌پور، اپوزیسیون خارج‌نشین تعریف نشده است.»

این در حالی است که از رؤسای دوره‌های گذشته نمایشگاه کتاب، از جمله محسن پرویز، بهمن دری، احسان‌الله حجتی، احمد مسجدجامعی، علیرضا برازش، محمدعلی شعاعی و صباح زنگنه تجلیل خواهد شد.

علی‌اصغر رمضان‌پور رئیس نمایشگاه کتاب تهران در دوره‌های ۱۴ تا ۱۶ این نمایشگاه و معاون فرهنگی احمد مسجدجامعی، در دوران وزارتش بوده است.


رمضان‌پور که اکنون در لندن زندگی می‌کند، در واکنش به این خبر به خودنویس گفت: برای من این که مدیران پیشین در ایران نادیده گرفته شوند امر تازه‌ای نبود و تعجبنکردم. شما می‌توانید فهرست بلندی از نام‌هایی را ببینید که پیش از انقلاب و پس از انقلاب در ایران کار کرده‌اند و به فراموشی سپرده شده‌اند. آنچه تعجب مرا برانگیخت این بود که چه اصراری وجود داشته است که این نکته به صراحت گفته شود.

وی ادامه داد: آنچه به نظر من رسید این است که برنامه‌ریزان این اقدام ناگزیر بوده‌اند در این باره توضیح دهند؛ هم به دلیل ضرورت پاسخ دادن به نیروهای حراست و هم به دلیل پرسشی که خبرنگارانی مطرح می‌کنند که شاهد گسترش فعالیت‌های فرهنگی در نمایشگاه کتاب در دوران مورد نظر بوده‌اند.

رمضان‌پور گفت: بنابراین من فکر می‌کنم وزارت ارشاد با این موضع‌گیری خود، اهمیت دورانی را یادآوری کرده است که یکی از آزادترین دوران  نشر ایران بوده و من از این نظر از وزارت ارشاد و مقامات امنیتی ایران متشکرم که از قدردانی از کار من به عنوان رییس نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صرف‌نظر کرده‌اند؛ البته من خرسندم که که از چهره‌های ارزشمندی برای فرهنگ ایران مانند احمد مسجد جامعی و صباح زنگنه قدردانی می‌شود.

رییس اسبق نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره این‌که در مدتی که وی ریاست این نمایشگاه را برعهده داشت، نمایشگاه کتاب تهران چه تفاوت‌هایی نسبت به قبلش کرد، اظهار داشت: نمایشگاه کتاب تهران را مستقل از شرایط نشر در ایران نمی‌توان ارزیابی کرد. در دوره‌هایی که من رییس نمایشگاه و معاون فرهنگی وزارت ارشاد بودم به دلیل حمایت رییس جمهوری و وزیر ارشاد بیشترین تلاش برای محدود کردن دامنه سانسور انجام گرفت و نتیجه آن نزدیک شدن نمایشگاه کتاب به هدف واقعی آن یعنی نشر آزادی اندیشه و تفکر بود. در این دورها بود که مشارکت ناشران در برگزاری نمایشگاه به حداکثر امکان خود رسید و عملا بخش داخلی نمایشگاه توسط اتحادیه ناشران و دیگر نهادهای حرفه‌ای نشر برگزار می‌شد. 

رمضان‌پور اضافه کرد: این فضا سبب شده بود تا امکان برگزاری گفت‌وگوهای میان نویسندگان و خوانندگان در فضایی آزاد به وجود آید. در این دوره‌ها همچنین کیفیت برگزاری نمایشگاه از نظر دادن خدمات به بازدیدکنندگان و به ویژه کودکان و نوجوانان ارتقائ چشمگیر یافت.

وی همچنین درباره این که در سال‌های اخیر چه موانعی سر راه مناسب و با کیفیت برگزار شدن نمایشگاه کتاب تهران وجود دارد، گفت: در دوره‌های اخیر حیثیت و اعتبار داخلی و بین‌المللی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بازی گرفته  شده است. 

وی افزود: در این سال‌ها با ایجاد محدودیت‌های گسترده برای شرکت ناشران مستقل عملا نمایشگاه کتاب به محل نمایش کتاب‌های سوبسیدی دولت و ابزاری برای تبلیغات برای وزارت ارشاد و دولت و اعمال فشار بیشتر بر ناشران بوده است. از جهت اجرایی و مدیریتی هم تصمیم نابخردانه در انتقال نمایشگاه کتاب به محل آماده نشده مصلای تهران عملا سبب شد تا امکانات مالی و اعتبار برای توسعه نمایشگاه کتاب در اختیار پیمانکاران مصلای تهران قرار گیرد. پیمانکارانی که شرکت‌های وابسته به سپاه پاسداران هستند.

رمضان‌پور در پایان گفت: در بخش بین‌المللی هم در یک افتضاح مالی عملا بخش عمده مطالبات توزیع کنندگان کتاب‌های خارجی پرداخت نشده است و عملا بین‌المللی نمایشگاه کتاب را در آستانه تعطیلی قرار داده است.

امسال، بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت در مصلای این شهر برگزار می‌شود.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1413

Trending Articles