
سخنگوی سابق دولت احمدینژاد در گفتگویی مفصل با وبسایت رجانیوز، به مسائل مختلفی از جمله انتخابات مجلس اشاره کرده است. در بخشی از این سخنان وی با اشاره به اینکه هاشمی میتوانست بر روی جبهه متحد اصولگرایان سوار شود و از نزدیکان خود استفاده کند، گفت: «میتوانست با تقویت اینها، به میدان آوردن اینها در یک فضائی، با حداقل مشارکت، به میدان ورود کنند و یا اگر از بعضی از شاخصهایشان هم نگرانی دارد، حساب شده و با جذب رأی اصلاحطلبان و سبزها، آنها را به عنوان چهرههای خاکستری و ناشناخته این جریان، در متن اصولگرایان و در متن نظام نگه دارد و در جایگاههای حساس نظام از این ظرفیت استفاده کند. من نمیخواهم این اتهام را بزنم. اگر حرکتی مثل سئوال از رئیس جمهور تبدیل به یک سوم برای بیکفایتی رئیس جمهور میشد- یک سوم نمایندگان برای به هم زدن بازی کشور و مشکلسازی، کافی هستند – میتوانستند چنین مشکلی برای کشور بسازند. فکر میکنید در این کار، مدیریت با چه کسی میتوانست باشد؟ آیا آنها نمیتوانستند از این روشها برای اثبات فرضیههای شکست خوردهشان در سال ۸۸ استفاده کنند؟ مگر اینها در سال ۹۰ به دلایل دیگری دنبال این اتفاق نیامدند که ورود کنند و به طرح انتخابات زودرس ریاست جمهوری دامن بزنند؟ باید روی این حرکتها در بزنگاههای حساس حساب کرد. آنها چه با مشارکت حداقلی و چه با اضافه شدن برخی از رأیهای سبز میتوانند برای اخلال در نظام، جریانی را سازمان بدهند، لذا باید روی افراد، حساسیت و تمرکز ویژهای داشت.»
همسر فاطمه رجبی درباره رای خاتمی نیز گفت: «جریان اصلاحطلب در بعد مبارزه منفی هیچ گونه ظرفیت تأثیرگذاری در فضای جامعه را ندارد، یعنی انفعال آنها در عرصه سیاست کاملاً مشخص است و این مسئله در حقیقت توان اینها را در تأثیرگذاری بر روند کلی حرکت مردم نشان داد که این هم از ویژگیهای معنادار انتخابات است و شاید اگر این روال را از طریق تحریم و قهر بخواهند دنبال کنند، نتیجه حتمی، حذف کامل آنها خواهد بود. رأی خاتمی برای این است که چنین بنبستی ایجاد نشود و یک سرپلی بماند، کما اینکه یک طیف خاصی از آنها هم بهنحوی در انتخابات حضور پیدا کردند که خود این موضوع هم چندگانگی در درون این جبهه را نشان میداد. اگر این چندگانگی در خوشبینانهترین حالتش تعریف شده و برنامه ریزی شده باشد، برای نگهداشتن جای پاست تا بتوانند فرصت فعالیت سیاسی در درون نظام را برای خودشان تعریف کنند.»
ابوالمشاغل دولت نهم در پاسخ به سوالی درباره دلیل انتصاب بعضی از افراد رای نیاورده مجلس، در مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: «به نظرم مقام معظم رهبری میخواهند از همه چهرههای سیاسی موجود جامعه، بهخصوص افرادی که احتمال میرود به مجلس نتوانند ورود کنند، استفاده کنند. بیکاری برای سیستم، مزاحمت ایجاد میکند. در مجمع تشخیص مصلحت، انتصاب خود افرادش هم یک جور مصلحت است. هم مصلحت است و هم باید از اطلاعات آنها در یک جائی در نظام استفاده شود که میشود. تثبیت آقای هاشمی را هم رهبری بر تغییر وی ارجح میبینند، ولی معلوم است که مجمع کارآیی خود را از دست داده است.»