
یک کاربر از افرادی که خود را مدافع شرکت در انتخابات میدانستند، نوشت: «این حرکت خاتمی تلنگری به همه ما بود. ای هموطن، اون وطنفروش رفت رای داد من و تو چرا نشستهایم؟» تا شاید تشویقی برای حضور مرددهای تحریمی برای رای دادن بشود. از طرف دیگر هم یک طرفدار خاتمی نوشته: «ما منتظر تکذیبیه هستیم ... هیچ جا نمیریم همینجا نشستیم.»
بعضی هم در همان نخستین دقایق، حالت بیتفاوتی به خود گرفتند: «چقدر خوب که برام مهم نیست خاتمی رای داد یا نه.»
اما این تمام ماجرای ساعات نخستین نیست. این رای موجب شد بحثها درباره انتخابات به کلی به حاشیه برود و نام هاشمی رفسنجانی هم که از صبح در میان برخی از کاربران به عنوان کسی که از رای دادن به او متعجب شده بودند، کمرنگ شود. کاربران ارزشی، لینک خبرگزاری «فارس»، «ایسنا» و «مهرنیوز» را منتشر میکردند که نوشته بود این دو به همراه حسن خمینی، رای دادهاند.
«نمیدونم چرا فکر میکردن خاتمی رای نمیده»، این نظر یک تحریمی مخالف خاتمیاست. اما یک دست راستی مخالف تحریمیها و خاتمی، به طعنه مینویسد: «منتظر تکذیب خبر شرکت خاتمی در انتخابات نباشید. یکی از اعضای خانواده امام تائید کردند که ایشون در دماوند رای دادن.» یا یکی از فعالان شبکههای اجتماعی در صفحه فرندفید خود نوشت: «یعنی خاتمی هم رای داد و من هنوز نشستم کنار دست عیال! واغیرتا! پاشیم دیگه بریم رای بدیم.»
«عکسی از شرکت خاتمی در انتخابات این دوره اومده؟» مورد دیگری که از سوی کاربران شبکه های اجتماعی مطرح شد عکس مربوط به این واقعه است. عدم اعتماد به رسانههای رسمی که منتشر کننده این عکس بودند، به ویژه پس از پیام دروغین که خبرگزاری فارس از طرف «اصغر فرهادی»، در هنگام گرفتن جایزه اسکار منتشر کرد، اعتماد کاربران به این خبرگزاریها را پایین آورده است.
یک کاربر عصبانی نوشت: «کاردم بزنی خونم در نمیاد.» بعدتر، در کامنت های همین بحث وقتی از او ارتباط این حرف با رای خاتمی را پرسیدند، اضافه کرد: «نه بابا اونو که تکذیب کرد جرس...کلا حساس الکی شدم سر این قضیه رای...الان یکیو شستم گذاشتم کنار که نباید میشستمش.»
اما پس از انتشار عکس خاتمی در خبرگزاری فارس و مشخص شدن نادرست بودن ادعای سایت جرس، کاربری اینگونه نوشت: «خاتمی، استادِ پا گذاشتن روی خط قرمزهای خودشه. انگار مجبوره برای خودش پشتِ پا بگیره. گفت انتخابات بیمعنیه و رفت رای داد. خاتمی کلا علاقهی عجیبی به کارهای «بیمعنی» داره. هاها» و بعدتر نوشت: «وقتی همه رو زیر یک پرچم خیالی به اسم جنبش سبز به نام وحدت دربند کنید، یک روز خاتمی از آن برون میپرد و روز دیگر کسی دیگر.» و از طرف یک کاربر که به نظر، هوادار خاتمی میآمد، این طور پاسخ شنید: «راضیام ازت. خوب نان استاپ 24/7 ...میگی. از این تیپا که من روشنفکرم چون مثل هیچ کدام شما فکر نمیکنم. فقط اگر لحنش رو هم بتونی یکم بزرگسالانه تر کنی ممنون میشم.»
پس از مشخص شدن سندیت رایدادن و انتشار عکس آن، تحریمیهای مخالف خاتمی و آنهایی که خواهان شرکت در رایگیری بودند، همزمان و همچنان به توییت های خود در توییتر و فیدهای خود در فرندفید ادامه دادند. در حالی که هواداران خاتمی از میزان بحثهای خود کاستند، در این زمان بود که صحبتهای «اردشیر امیراجمند»، مطرح شد که گفته بود خاتمی باید خود پاسخگو باشد.
همزمان یک کاربر اینگونه نوشت: «نمی دونم چرا فکر میکردن خاتمی رای نمیده» و یا یک نوشته دیگر، انتقادش را از خاتمی بر روی دوش دیگران گذاشت: «اینها هم باحالاند که هر بار میگن نه دیگه خاتمی عمر سیاسیاش تموم شد و ما ازش عبور کردیم ولی یه خرده میگذره و باز هم چشمشون به دست و دهن خاتمی ئه.»
همین کاربر فردای روز انتخابات هم اینطور یادآوری میکند: ««سید جون»! ای «عبا شوکولاتی»! ای «نگین انگشتری ایران»! ای اونی که با خودکار صورتی نامه مینویسی و برات غش میکنند! غصه نخور. این هم یه روی دیگه رومانتیسیزم سیاسی جماعت ئه. دو روز دیگه هم یادشون میره و باز قربونصدقه میکآپ ریش و عبای شوکولاتی و لباده تمیزت میرن.»
نزدیکان خاتمی هم در فیسبوک فعالتر از بقیه جاها بودند. آنها گاهی مثل «زهرا اشراقی»، همسر محمدرضا خاتمی خبر را به طور تلویحی تایید میکردند یا مثل «سعید شریعتی»، فعال سیاسی اصلاحطلب که پس از انتخابات سال ۸۸ بازداشت شد از مطرح کردن این مساله با شخص خاتمی سخن میگفتند.
با نزدیک شدن به اعلام نتیجه قطعی انتخابات، این جمله روی صفحه یک کاربر ارزشی آمد که میخواست با دهنکجی به طرفداران جنبش سبز بگوید که خاتمی هم مصادره شد: «رئیس جمهور آینده ... خاتمی پاینده / دو مرتبه!»
طنز و تردید هم در میان بخش مقابل هنوز در جریان است: «خاتمی آمد…و تو اما نیامدی.»
حال، با مشخص شدن نتایج انتخابات، بحثهای مربوط به خاتمی و رای او در دماوند، کمرنگتر شده و دوباره اصغر فرهادی با نامهای که محمدرضا شجریان به او نوشته جای فیدهای مربوط به خاتمی را میگیرد.