در بررسی مسایل سیاسی ایران، تا اکنون بصورت چشمگیر هیچ یک از رسانههای این کشور به نقش سادات در جمهوری اسلامی ایران نپرداختهاند. در حالی که رهبران ارشد این کشور را سادات تشکیل میدهند و نقش انحصاری آنها در قدرت و توزیع سادات در وظایف مختلف دولتی باید موضوعی جدی و بحث برانگیز باشد.
نوع توزیع قدرت در بین سادات در ایران چنان پیچیده است که تقریبا هیچ ارگان دولتی را نمیتوان پیدا کرد که در آن سادات ردههای بالا را اشغال نکرده باشند. بیشتر این سادات در جامه ملا یا آخوند میباشند و نمیتوان حضور گسترده آنها را در پستهای مهم دولتی از جمله بالاترین قدرت این کشور تصادفی تلقی کرد.
شاید مهمترین علتی که تا کنون قدرت انحصاری سادات در ایران به چشم منتقدان حکومت نیامده، بافت مذهبی و باورهای شیعی باشد.
در حالی که بیشتر نگاهها و حملات منتقدان حکومت ایران متوجه ساختار سیاسی خاص و دسته بندیهای سیاسی ظاهری میباشد، حلقهی انحصاری قدرت سادات از چشم ها بدور مانده است.
اگر قصد نام گرفتن از مقامات ارشد سادات در ایران داشته باشیم، فهرست بلند و بالایی تهیه خواهد شد که وضعیت انحصاری قدرت را در دستان سادات بیشتر متجلی می سازد. بهويژه اینکه سادات در ایران اقلیتی هستند که جمعیت آنان نسبت به اقوام فارس، ترک، کرد، بلوچ، ترکمن و...بسیار کمتر است. با این وجود درصد حضور در قدرت و شعاع تاثیرگذاری آنها تقریبا از همه ی این اقوام بیشتر میباشد.
چهار چهره با نفوذ سادات:
- سید روحالله خمینی اولین رهبر جمهوری اسلامی ایران و فرزندان و اقارب
- سید علی خامنهای دومین رهبر جمهوری اسلامی ایران و فرزندان و اقارب
- سید محمود هاشمی شاهرودی رییس سابق قوه قضاییه ایران که از او به عنوان سومین رهبر احتمالی جمهوری اسلامی ایران یاد میشود.
- سید محمد خاتمی، رییس جمهور پیشین جمهوری اسلامی ایران و اقارب
------------
مطالب بلاگستان و کلیه مطالب رسیده از اعضا، معرف دیدگاه شخصی نویسندگان است نه سایت خودنویس.