همایون مهمنش: مراد از حکومت ملی، حکومتی است؛ بر اساس انتخابات آزاد
عضو هیات اجرایی سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج کشور این مهم فقط را با جلب اعتماد مردم از طریق ارائه برنامه ونیز جلب و افزایش نیروهای جوان میسر دانست؛ و نیز از دگر سو اتحاد بین نیروهای ملی، دارای زمینههای مشترک فکری هستند که میتواند یک بلوک سیاسی قدرتمند را شکل دهد. وی در پایان تاکید کرد که باید برای همگان مشخص کنیم که مراد ما از حکومت ملی، حکومت یک نیروی خاص نیست؛ بلکه حکومتی است بر اساس یک انتخابات آزاد واقعی که با رای مردم ایران شکل گرفته باشد.
آربا خسروی، عضو جوانان جبهه ملی ایران در ادامه به چگونگی آشنایی خود با جبهه ملی ایرن و نقش جوانان در جبهه ملی پرداخت، وی در بخشی از سخنرانی خود گفت: «همانا دیدن تصویر دکتر محمد مصدق و بیان اینکه وی رهبر ملی شدن صنعت نفت ایران و آزادی خواه بود در کتاب تاریخ موران راهنمایی کافی بود تا من را به جریان علاقه مند کند و در جستجوی آشنایی بیشتر بر بیایم.»
رضا علیجانی: گفتگوی متقابل برای رسیدن به یک همگرایی ملی نیاز امروز جامعه ایرانی است
علیجانی در این نشست گفت دکتر مصدق بسان پدر بزرگی است که سه دسته نوه دارد: نیروهای ملی؛ نیروهای ملی – مذهبی؛ چپها و سوسیالیستهای توسعه گرای ملی وی بر ضورت همسویی بین این سه دسته تاکید کرد. علیجانی همچنین متکثر ورنگین کمانی بودن جامعه ایرانی را یکی از مهمترین مشخصه جامعه ایران دانست.بر همین اساس وی بر لزوم همگرایی بین همه نیروهای دموکراسیخواه و ملی تاکید کرد.وی دو مقدمه ضروری این همگرایی را الف - کاهش دید خود مرکز پنداری یا خود حق بینی مطق و ب- نداشتن دید خود اکثریت بینی و ناچیز انگاری دیگران دانست و افزود اگر جریانی این دو مشخصه را داشته باشد، راه گفتگو با سایر گروها را برای خود می بندد و افزایش نفوذ آن جریان نیز در بین مردم میسر نمیشود.
این فعال ملی مذهبی در ادامه تاکید نمود نیاز مهم دیگر امروز همگرایی نیروهایی است که دارای مدارهای نزدیک به هم هستند و راحت تر می تواند بین هم مخرج مشترک بگیرند. وی تاکید کرد این امر فقط با اعتماد متقابل ممکن است، در این صورت یک بلوک سیاسی قدرتمند شکل می گیرد که وارد گفتگو و یا رقابت با دیگر بلوک ها شود.
علیجانی همچنین به عنوان یک برادر کوچک تر به دوستان جبهه ای ملی اش توصیه کرد از در غلطیدن گرایشهایی در جبهه به ضدیت و نفی مذهب جلوگیری کنند. به نظر وی فرهنگ مذهبی بخشی از میراث عظیم تمدن و فرهنگ « ملی» ما را تشکیل میدهد و بهتر است جبهه ملی یک نیروی غیر مذهبی و سکولار باشد تا یک نیروی ضد مذهبی و لائیک. از دید وی این رویکرد نادرست هر چند می تواند باعث جذب «موقت» و ناپایدار عده ای به جبهه ملی شود اما آن را از حالت فراگیر و ملی بودن خارج میکند و عده بیشتری را از آن دور می کند.از نظر وی دکتر مصدق و بسیاری از بنیانگذاران و فعالان این جریان نیز نه تنها ضدیتی با مذهب نداشته اند بلکه افرادی مذهبی بودهاند.
احمد رافت: تثبیت و بسط دمکراسی ملی فقط با تشکیل رسانه ملی مستقل ممکن است.
از نظر این فعال رسانهای دو پایه بسط و تثبیت دمکراسی در یک جامعه : الف - بستر سازی وکار فرهنگی و ب- تقویت اعتماد سیاسی براساس منافع ملی است. این دو مهم در نظر وی به طور حتم با یک رسانه قوی میسر است و تجربه شبکه الجزیره و نقش فعال دیپلماتیک کشور قطر آن را به ما اثبات و تفهیم میکند. اما یک مشکل اساسی عدم باور نقش موثر رسانه دربین اپوزیسیون ایرانی است؛ فلذا لازم است جبهه ملی به عنوان یک جریان ریشهدار که همه به صداقتش باور دارند، پیش قدم شود و از شکل گیری یک شبکه ملی که البته باید بوسیله خبرنگاران مستقل وحرفه ای هدایت و اجرا شود، حمایت نماید.