اسدالله عسگراولادی، بزرگترین صادرکننده خشکبار ایران، عضو اتاق بازرگانی در تمام عمر جمهوری اسلامی و رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، در گفتوگویی چگونگی پولدار شدن خود را با عنوان «موفقیت اقتصادی» شرح داده است.
این در حالی است که به هیچ نهاد مستقلی در ایران، از جمله رسانهها، اجازه داده نمیشود نسبت به چگونگی ثروتمند شدن مقامات جمهوری اسلامی نظارت شود.
اسدالله عسگراولادی که برادرش، حبیبالله عسگراولادی مدتی دبیرکلی حزب مؤتلفه را برعهده داشت، درباره خانوادهاش گفته است که «در سطح پایین جامعه بودند و با قشر ثروتمندان سروکار نداشتند.»
وی ادامه داده است: «کارم را از صفر شروع کردم. اولین حقوقى که در دوره شاگردى گرفتم روزى ۲ ریال بود که مىشد ماهى شش تومان. تلاشم شبانهروزى و کار سخت بود. اولین تجارتم را با خرید یک کیسه کنجد به قیمت ۵۳ تومان از بازار تهران شروع کردم و آن کیسه کنجد را به نانوایى سر محل به قیمت ۷۰ تومان فروختم و این اولین سود من در تجارت بود. این مربوط به سال ۱۳۲۷ است.»
وی در ادامه به آینده کارش اشاره کرده و گفته است: «روزى رسید که دیکته کننده قیمت زیره در جهان و ایران شدم. دوشنبهاى نبود که بازار ادویه نیویورک که زیره هم زیرمجموعه آن است باز شود و نرخ شرکت من ـ حساس ـ که الان ۵۱ ساله شده، روى میز نرود و معاملات شروع بشود.»
وی درباره فعالیتهای سیاسی و ارتباطش با خمینی گفته است: «سال ۵۵ اگرچه آدم سیاسى نبودم به نجف خدمت حضرت امام رفتم. رفته بودم از ایشان اجازه بگیرم که در قم کارخانه بزنم و ایشان هم مرا راهنمایى کرد.»
این تاجر نزدیک به حکومت ایران، بعد از سال ۵۷ با حکم خمینی عضو اتاق بازرگانی ایران شد.
عسگراولادی که در ایران ۱۰ کارخانه دارد و دفاتری در هامبورگ، دبى و لندن نیز دارد، گفته است: «من افتخار مىکنم که میلیاردر هستم. چرا بگویم گدا هستم؟»
وی با تأکید بر اینکه هیچگاه ضرر نداده است، به یک «شگرد» خود در تجارت اشاره کرده و گفته است: «یک بار لسآنجلس بودم، نیمهشب و خوابآلود تاجرى از آلمان به من زنگ زد و ۲۰۰ تن پسته خرید. خوابآلود بودم و فروختم. صبح بیدار شدم و دیدم قیمت پسته ۵۰ هزار دلار فرق کرده است. اما نمىتوانستم پسته فروخته شده را ندهم. صبح به آلمان پرواز کردم و به دفترش رفتم و گفتم من به تو پسته فروختم و حالا مىخواهم پسته بخرم. ۱۰۰ هزاردلار به او دادم و قرارداد تلفنى را کنسل کردم. یک هفته بعدش را در هامبورگ ماندم. دوباره سراغش رفتم و گفتم حالا آن پسته را باز مىفروشم و او با ۲۰۰ هزار دلار تفاوت همان بار پسته را از من خرید و علاوه بر این که ضررم را جبران کردم ۱۰۰ هزار دلار هم سود کردم!»
اسدالله عسگراولادی کسی است که چندی قبل، پیشبینی کرده بود با وجود این شرایط اقتصادی، شش ماه دیگر در ایران قحطی میآید.
البته وی بعدا از گفتن این حرف معذرت خواست.