Quantcast
Channel: Khodnevis
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1413

همه مخالفین فیلترینگ در آستانه ۲۵ بهمن

$
0
0
همه مخالفین فیلترینگ در آستانه ۲۵ بهمن

 

 

شرکت گوگل هم تایید کرده که دسترسی ایرانی‌ها به خدمات این سایت محدود شده است.  

 

شرکت‌های ارتباطی، شرکت های سودده ایرانی

 

در این حال، وزیر ارتباطات‌ و فن‌آوری اطلاعات، بدون هیچ اشاره‌ای به مشکلات این روزها، ادعای تازه ای مطرح کرده است: «۱۶ برابر شدن ظرفیت پهنای باند اینترنت طی سال های اخیر.»

 

رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات، گفته است که «تعداد زیادی از شرکت‌های ارتباطی ایران» در «رده بندی صد شرکت برتر» حضور دارند. و خواستار برنامه‌ریزی برای رسیدن به سهم ۲ درصدی سهم فناوری اطلاعات در ایران از تولید ناخالص داخلی شده است.  

 

 

کنترل بیشتر بر محتوای اینترنت: نسخه «ملی»!

 

وزیر ارتباطات، همچنین در گفتگویی با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفته که : «اینترنت پاک، مراقب خواهد بود تا تنها محتوای مفید و پاک در فضای اینترنت توسعه پیدا کند و شبکه ملی اطلاعات با کنترل هایی به اینترنت پاک تبدیل می‌شود که می‌تواند الگویی برای تمام کشورهایی باشد که از فضای پرخطر اینترنت رنج می‌برند.»

 

او همچنین از «کنترل بیشتر» بر روی محتوای اینترنت در صورت «ملی» شدن سخن گفت و از الگو شدن ایران برای دیگر کشورها گفته است: «…به ویژه کشورهای مسلمان مانند مالزی و کشورهای حوزه خلیج فارس، تمایل خود را برای اجرایی کردن اینترنت پاک در کشورشان اعلام کرده‌اند.»

 

در مطلب خبرگزاری ایسنا،‌ به مردم پیشنهاد شده که «داوطلبانه آستین‌ها را بالا برنند و وارد میدان شوند» چرا که «توليد محتواي سالم و مؤثر براي پايداري و الگوسازي به برنامه‌اي منسجم و همتي همگاني نياز دارد.»

 

حزب‌اللهی‌ها هم نگرانند؟

 

وب‌ سایت تریبون مستضعفین، که یک رسانه دست راستی محسوب می‌شود و مرام خود را در انتشار اخبار و تحلیل‌هایی در دفاع و شناخت «اندیشه‌ها و آرمان‌های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری» عنوان کرده هم نارضایتی خود را از این روند اعلام کرده و به رسانه‌هایی پیوسته که به این وضعیت معترض هستند. 

 

این پایگاه اینترنتی، دیروز، با تیتر «شترسواری دولا دولا نمی شود، تکلیف ارتباطات رمز‌شده با خارج کشور را مشخص کنید»‌ نوشته بود: «حاکمیت باید تکلیف خود را با ارتباطات رمز شده با خارج از کشور و نیز سرویس دهنده هایی که اطلاعات خصوصی مردم را در خارج از کشور ذخیره می‌کنند روشن کند.»

 

در ادامه این مطلب آمده بود که «تنها راهکار» استفاده از محصولات داخلی است و در ادامه استفاده از ایمیل های داخلی را پیشنهاد کرده بود و حتا با ذکر مثال موفقیت «میهن میل» خواستار حمایت مالی از سرویس های این چنینی شده بود. 

 

اما همین پایگاه در مطلبی دیگر لحن تند تری به خود گرفته است. در این مطلب، از «لزوم پاسخگویی در قبال خسارات وارده» در «پنجمین روز قطع خدمات اینترنتی» گفته که «صدای همه درآمد الا مسوولین

 

این مطلب تلاش کرده که «یک محاسبه سرانگشتی» برای «زیان مالی ناشی از این تصمیم ناعقلانه» انجام دهد و در نهایت نوشته است : «ده‌ها میلیون تومان،‌ خسارت ناشی از این اتفاق- که تنها نمونه‌ای است از بسیاری موارد مشابه- بر عهده چه کسی است؟ فعالیت های آموزشی عقب مانده، امور کاری عقب مانده و انجام نشده، فرصت های از دست رفته، خسارات وارد شده به افرادی که شغل آن‌ها به طور مستقیم یا غیر مستقیم با اینترنت و ایمیل در ارتباط است و … را چه کسی جبران خواهد کرد و چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ 

 

و این مطلب این گونه در ناامیدی به پایان می‌رسد: «و این سوال در حالی طرح می‌شود که مسوولین در مورد اصل ماجرا نیز هنوز سکوت پیشه کرده اند

 

ایمیل ملی، مردم آزاری ترسناک؟!

 

 

نویسنده میهمان سایت عصیان اما از کشف تازه‌ای در «ایمیل ملی» خبر داده. در مطلبی با عنوان «ایمیل ملی و یک نکته فوق‌العادهدر این سایت منتشر شد، آمده که «با ایجاد مشکلات برای اتصال به سرویس‌هایی چون جی‌میل و یاهو، سعی می‌شود  تا کاربران اینترنت رو به سمت استفاده از ایمیل ملی سوق بدهند.»

 

او پس از این که آورده «ایمیل ملی را دوست دارم»، نوشته که «امروز به یک نکته خیلی جالب در ایمیل ملی برخورد کردم. ایمیل ملیِ‌ات ایران، به شما این امکان را می‌دهد که از هر اسم و آدرسی، ایمیلی که دوست دارید را بفرستید و لزومی ندارد که این ایمیل، متعلق به خودتان باشد. خب این یعنی چی؟ یعنی مثلا من می‌توانم با آدرس ایمیل دوستم یا استادم یا هر کسی که بخواهم، برای هر کس دیگری ایمیل ارسال کنم بدون این که خودش متوجه بشه

 

او پس از آموزش این کار از طریق تصاویر در این صفحه، مطلب خود را با این جملات به پایان می‌برد:«من که امروز از این ویژگی جالب استفاده کردم و چند تا ایمیل از طرف چند تا دانشگاه برای دوستانی که اپلای کرده بودند فرستادم. یک کم مردم آزادی و اذیت و خنده! چند تا نامه عاشقانه هم- برای اون‌هایی که در انتظار یار هستند! ولی خب ما که فقط بازی کردیم و یک کم با دوستانمون خندیدیم. ولی آیا این که بدون نیاز به هیچ گونه تایید بتوانی از طرف هر کسی دوست داشته باشی، اون هم به این راحتی، ایمیل بفرستی یک کم ترسناک نیست؟‌»

 

نماینده مردم و فیلترینگ «مردم آزار»

 

احمد توکلی، نماینده مجلس شورای اسلامی از تهران، در گفتگویی گفته که این «فیلتریک مردم آزار» برای نظام بسیار هزینه زاست و «گلایه افشار تحصیل‌کرده را به دنبال دارد.»

 

او به سایت «روز» گفته است که «این روشِ فیلترینگ از یک طرف مردم را به قانون شکنی و استفاده از ساز و کارهای ضد فیلتر تحریک می‌کند و قبح قانون شکنی را می‌ریزد و از طرف دیگر فیلترینگ را از حالت ابزار کنترل موثر فضای مجازی خارج می‌کند.»

 

واشینگتن پست گزارش می‌دهد!

این خبر در رسانه‌های خارجی هم انعکاس یافت. واشینگتن پست در مطلبی به قلم توماس اردبرینک، مسوول میز ایران در واشینگتن پست، با عنوان «کنترل فزاینده ایران بر روی اینترنت کشورش» شرح به نسبت کاملی از گرفتاری‌های اینترنت در ایران نوشته و در آن از قول مصطفی، در ایران آورده است: «هیچ کدام از سایت‌های تفریحی مثل فیس بوک دیگر این جا کار نمی‌کند. ما همه فقط می‌توانیم اخبار را در وب سایت‌های خبری رسمی بخوانیم. حالا من خودم را وقف کارم کرده‌ام، کار. فقط کار. بدون اینترنت.»

نویسنده همین مطلب اما، جایی دیگر، در صفحه توییتر خود حس یک روز تلاش برای کسب خبر درباره اختلالات در ایران را در یک توییت جمع کرده است: «دستیار من امروزش را در تماس با دولت ایران و این پرسش که چرا گوگل/یاهو در ایران کار نمی‌کنند صرف کرد. نتیجه: همه همدیگر را سرزنش کردند و هیچ کس چیزی نمی‌دانست

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1413

Trending Articles