Quantcast
Channel: Khodnevis
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1413

ساکت کردن اینترنت در آستانه «راه‌پیمایی سکوت» ۲۵ بهمن

$
0
0
ساکت کردن اینترنت در آستانه «راه‌پیمایی سکوت» ۲۵ بهمن

 

منابع داخلی به خودنویس گفته‌اند که این محدودیت‌ها و اختلالات، در خدمات شرکت های مختلف شدت کم و زیادتری داشته و ثابت نبوده است. 

 

نخستین اتفاقی که به محدودیت‌های روزهای پیشین افزوده شده، قطع دسترسی به پروتکل «اس اس ال» است که در واقع بر روی نشانی های «اچ تی تی پی اس»، خود را نشان می‌دهد.

 

«اچ تی تی پی اس»، یک قرارداد رمزگذاری در اینترنت است که برای ایجاد یک کانال امن در یک شبکه ناامن تشکیل یافته است. زمانی از این پروتکل استفاده می‌شود که می‌خواهیم اطلاعات فعالیت های ما در اینترنت به صورت رمزنگاری شده جابجا شوند. وقتی از این پروتکل  استفاده می‌کنیم، حتا خود وب سایت هم نمی‌تواند اطلاعات ما را رمز گشایی کند.

 

برخی از سایت‌ها مانند جیمیل، برای بالا بردن ایمنی خدماتشان، این پروتکل را هم پشتیبانی می‌کنند. بسیاری از ایرانیان هم همواره به این تشویق شده‌اند که با استفاده از این پروتکل و رفتن به نشانی هایی با پیشوند  http:// به جای https:// از راه امن رفت و آمد کنند. 

 

با محدودیت‌های فنی تازه، کاربران ایرانی چه با فیلتر شکن و چه بدون آن،‌ ناچارند تا از حالت ساده و معمولی‌اش برای ورود استفاده کرده و این می‌تواند موجب به خطر افتادن حریم خصوصی آن‌ها شود.

 

 

راه حل، استفاده از امکان احراز هویت دومرحله‌ای است که باعث می‌شود اگر کسی غیر از شما خواست به داخل صندوق پستی الکترونیکی شما نفوذ کند، شما مطلع شوید. برای امنیت بالاتر در جیمیل، بهتر است نکات امنیتی گوگل را در این جا بخوانید.

 

شرکت هلندی «دیجی نوتار» در هلند، یکی از شرکت‌هایی است که ضمانت اینترنتی معروف به «اس اس ال» را برای «اچ تی تی پی اس» صادر می کند. این شرکت آخر آبان ماه سال جاری اعلام کرد که کاربران اینترنتی که در ایران از خدمات گوگل استفاده می‌کنند به وسیله یک گواهی امنیتی جعلی مورد هدف قرار گرفته‌اند. این به این معنی است که این کاربران دچار اشتباه می شوند و ناخواسته اطلاعات مربوط به فعالیت های خود را بر روی اینترنت در اختیار شخص ثالث گذاشته اند. 

 

چندی بعد، اریک اشمیت مدیر عامل گوگل به سی‌ان‌ان گفت که ایرانی ها، تهدید بزرگ آینده در فضای سایبری هستند. اشمیت گفت که ایرانی‌ها توانسته بودند مسیر ترافیک اینترنت دانمارک را به سوی ایران منحرف و دوباره به سرجای اول برگردانند. به نظر او، این کار برای آزمایش سیستم اینترنت دانمارک بوده و ایران ممکن است برای درک بهتر ضعف‌های ساختاری اینترنتی کشورها چنین کاری کرده باشد.

 

بسیاری از کاربران ایرانی می گویند که  به علت ترس از کنترل شدن از این پروتکل برای تماشای وب سایت ها یا ورود به وب سایت‌ها، به ویژه آن هایی استفاده می کنند که نیاز به وارد کردن رمز عبور دارند. اما حالا با محدودیت های تازه و کاهش سرعت اینترنت، امکان دسترسی به آن ها هم قطع شده است.

 

در هفته گذشته، چند تن از روزنامه نگاران و فعالان سیاسی خارج از ایران خبر از تلاش هایی برای نفوذ به پست الکترونیکی شان از طریق افرادی ناشناس داده اند. 

 

نیما راشدان، کارشناس امنیت سایبری در گفتگو با خودنویس در این باره گفته بود گاهی «کار به جایی کشیده شده که این افراد مجبورند به جیمیل زنگ بزنند و خواهش کنند که حسابشان مسدود شود. البته فعالیت هک کنندگان فقط محدود به جیمیل نبوده و سراغ سایت ‌هایی رفته اند که داخل کشور رابطه داشته اند.»

 

خبرگزاری مهر، تنها خبرگزاری داخل ایران بود که قطعی اینترنت در این چند روز  واکنش نشان داد و نوشت که مسوولان مربوطه پاسخ روشنی نمی‌دهند. 

 

 

سعید مهدیون، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات ایران از این موضوع ابراز بی اطلاعی می‌کند و می‌گوید این موضوع ارتباطی با سازمان فناوری اطلاعات ندارد و شرکت ارتباطات زیرساخت باید پاسخگو باشد. او گفته من از ایمیل خارجی استفاده نمی کنم و مشکلی در استفاده از ایمیل های داخلی خود مشاهده نکرده‌ام.

 

محمدرضا فرنقی‌زاد، مدیر روابط عمومی شرکت ارتباطات زیرساخت گفته که شبکه ارتباطات زیرساخت کشور هم اکنون هیچ مشکلی ندارد و چنانچه قطعی در دسترسی به زیرساخت ارتباطی وجود داشته باشد، شرکت زیرساخت پاسخگو خواهد بود اما مشکلات محتوایی به این شرکت مربوط نمی شود.

 

علی اکبر جلالی، کارشناس فناوری اطلاعات، به این خبرگزاری گفته است که باورم نمی شود که یکی از محورهای توسعه اقتصادی مانند ایمیل دچار چنین مشکلاتی شود. و از خسارات فراوانی سخن گفته که با این کار به فعالیت چند میلیون ایرانی وارد شده است.

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1413

Trending Articles