Quantcast
Channel: Khodnevis
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1413

خط و نشان برادر حسین برای هاشمی رفسنجانی

$
0
0
خط و نشان برادر حسین برای هاشمی رفسنجانی

در حالی که بعد از آخرین اعلام موضع هاشمی رفسنجانی مبنی بر اینکه «مصلحت» نمی‌داند که راه ديگری جز همکاری با رهبری برود، برخی تصور می‌کردند که مشکلات هاشمی رفسنجانی کاهش یافته، اما اشاره او به این نکته که ممکن است وارد عرصه رقابت شود، اصول‌گرایان را به واکنش واداشته است. هاشمی در دیدار آخر که بسیاری از روزنامه‌نگاران نیز در آن حاضر بودند گفت: «اگر مطمئن بودم کسی غير از من نمی‌تواند شرايط کشور را تغيير دهد، لحظه‌ای ترديد نمی‌کردم و وارد عرصه می‌شدم»

کیهان در صفحه دوم شماره امروز خود، یادداشتی خطاب به هاشمی دارد، بیانیه وزارت اطلاعات در باره دستگیری روزنامه‌نگاران را منتشر کرده و روی «هماهنگی» محسن هاشمی با علی مطهری در انتخابات مجلس متمرکز شده. همچنین به گردانندگان سایت «جرس» تحت عنوان «حلقه لندن» نیم‌نگاهی داشته. «حلقه لندن» به هاشمی رفسنجانی نزدیک است.

شریعتمداری در یادداشت خود در روزنامه کیهان به هاشمی هشدار می‌دهد که فریب کسانی که این روزها می‌خواهند از او سو استفاده کنند را نخورد: «برخي از كساني كه اين روزهابه ديدار آقاي هاشمي مي‌روند و از ايشان به عنوان يك شخصيت برجسته و اثرگذار در چرخه حركت نظام ياد مي كنند، در سايت‌ها و رسانه‌هاي خود با صراحت مي نويسند هاشمي از قدرت افتاده و توان تاثيرگذاري خويش را از دست داده است ولي بايد از فضايي كه مي سازد استفاده كنيم! و در جاي ديگر درباره علت تظاهر به حمايت از آقاي هاشمي مي‌نويسند ممكن است اين پرسش مطرح شود كه آيا هنوز هم مي توان روي هاشمي حساب باز كرد؟ در پاسخ مي گوئيم؛ بستگي به شرايط دارد و اين كه ما چه چيز را مي خواهيم؟... براي وحدت هاي استراتژيك- توجه شود يعني با آقاي هاشمي هيچ وحدت استراتژيكي نداريم- بايد به وفاداري افراد توجه كرد، اما براي استفاده از فضا نيازي به اين نيست. كما اين كه هاشمي هم نمي آيد با دموكراسي خواه ها جبهه تشكيل دهد. ممكن است كه قطار همسو شود و ايستگاه هاي مشتركي داشته باشد. همان طور كه سخنان وي در خطبه هاي نماز جمعه ۸۸ با استقبال مواجه شد

به نظر می‌رسد یادداشت امروز حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان با هدف هشدار به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشته شده تا متوجه «مصلحت» خود و خانواده‌اش باشد، چه، می‌دانند برای هاشمی، خانواده و قبیله حرف اول را می‌زند. اما حمله این بار از آن‌چه اصول‌گرایان «پیاده نظام رسانه‌ای» هاشمی و اصلاح‌طلبان می‌دانند آغاز شده است. از نگاه بخش تندروی حاکمیت، روزنامه‌نگاران حامی رفسنجانی و اصلاح‌طلبان، پیاده نظام «فتنه» هستند و طرح اتهام‌هایی نظیر «همکاری با بی‌بی‌سی» یا «سایت‌های ضد انقلاب» عملا برای بستن راه رسانه‌های اصلاح‌طلب در حمایت از کاندیداهای‌شان در انتخابات ریاست جمهوری است. رابطه خوب بسیاری از روزنامه‌نگاران با هاشمی رفسنجانی از دید حاکمیت پنهان نمانده و می‌توان پیشبینی کرد که برخوردهای بعدی حاکمیت با «پیاده نظام رسانه‌ای» هاشمی، بسته به موضع‌گیری‌های او باشد.

دستگیری گسترده روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب بعد از آخرین دیدار عمومی را نمی‌توان با تلاش حاکمیت برای محدود کردن هاشمی و اصلاح‌طلبان بی‌ارتباط دانست. حاکمیت نشان داده هرگاه رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام موضعی گرفته که با برنامه‌های بخشی از حامیان آیت‌الله خامنه‌ای هم‌خوان نیست، دستگاه‌های قضایی و امنیتی به میان آمده‌ و خواسته‌اند «ستون نظام» را سر جایش بنشانند. اعلام خبر صدور کیفرخواست ۱۲۵ صفحه‌ای مهدی هاشمی پس از انتشار گفته‌های هاشمی رفسنجانی در دیدار با گروهی از فرهنگیان و تاکید روی «برگزاری انتخابات آزاد، تحقق شعار وحدت ملی و تشکیل شورای فقهی» در سایت رئیس مجمع تشخیص مصلحت، درست پس از حمله آیت‌الله خامنه‌ای به طرح کنندگان «انتخابات آزاد» نشانه عدم رضایت حاکمیت بود.

با توجه به سابقه رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، «حقوق بشر» و «دموکراسی» دغدغه هاشمی رفسنجانی و اکثر نزدیکان و همراهان او نیست، و اصلاح‌طلبان نیز تنها امیدوارند از هاشمی به عنوان اهرمی برای بازگشت به صحنه استفاده کنند.

هاشمی رفسنجانی با موضع‌گیری‌های دوپهلو، که از یک طرف ارادت خود را به رهبری نشان می‌دهد و از سوی دیگر از «انتخابات آزاد» سخن می‌گوید و به نحوی از حضور در انتخابات حرف می‌زند، باعث می‌شود که تندروهای نزدیک به بیت رهبری برای اعمال فشارهای بیشتر به او، دائما در آماده‌باش به‌سر ببرند.

می‌توان با توجه به گام‌های برداشته شده از سوی دستگاه‌های امنیتی و قضایی، منتظر بود که موضع‌گیری‌های احتمالی هاشمی رفسنجانی در مقابل رهبری و حامیان او، با تشکیل دادگاه مهدی هاشمی و افزایش اتهام‌هایی برای نزدیکان و نیز حامیان او همراه باشد. دستگیری تعدادی از روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب با اتهامی که هیچ منطقی نمی‌پذیردش، می‌تواند هشداری به اهالی رسانه باشد که اگر دادگاهی تشکیل شد، حد و مرز خود را خوب بشناسند.

به نظر می‌رسد حاکمیت این بار نمی‌خواهد روزنامه‌ها را ببندد و به دستگیری پراکنده روزنامه‌نگاران بسنده کرده، چرا که حضور روزنامه‌های اصلاح‌طلب در پیشخوان‌های کیوسک‌های روزنامه‌فروشی، به گرم شدن تنور انتخابات کمک خواهد کرد و برگزاری انتخاباتی «آبرومند»، تضمین کننده حفظ نظام است و چه کسی است که نداند برای آیت‌الله خامنه‌ای و حتی اصلاح‌طلبان، «حفظ نظام از اوجب واجبات است».

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1413

Trending Articles