
به گزارش ایسنا، عباس عبدی سردبیر سابق روزنامه سلام، درباره انتخابات آتی ریاستجمهوری و شرکت نامزد نزدیک به دولت فعلی و اصلاحطلبان در این انتخابات گفت: «نامزد اصلی دولت، با گفتمان انجام تغییرات بنیادی و به نوعی از موضع اپوزیسیونی بهویژه علیه آنچه باندهای فساد خواهد نامید، وارد میدان میشود. زمزمه این گفتمان از الآن هم شروع شده است، ولی پس از تأیید صلاحیت نامزد اصلی آنان، به صورت پررنگتر و مصداقی بیان خواهد شد. چنین گفتمانی در غیاب اصلاحطلبان مطالبات بخش قابل توجهی از مردم را نمایندگی میکند و با حضور ضعیف اصلاحطلبان، امکان جلب اعتماد مردم به منادیان آن نیز وجود دارد و به لحاظ تفوق عددی در آرا، نیز در دور اول پیروز میدان خواهد بود.»
عضو سابق شورای مرکزی جبهه مشارکت درباره راهکار اصلاحطلبان برای شرکت در انتخابات اظهار کرد: «به نظر من اگر قرار باشد انتخابات امروز برگزار شود (چون وضع ایران بسیار متحول است و چند ماه دیگر را نمیدانم چه خواهد شد) در این صورت بهترین راهبرد برای اصلاحطلبان، مشارکت با هدف بازسازی خود و کمک به حضور مردم در انتخابات با معرفی نامزدی معمولی و از بدنه مدیران معتبر آنان است....بهترین رویکرد آنان از حیث مشارکت، حداکثری است ولی از حیث فرد نامزد که معرف نگاه آنان به انتخابات است، باید معمولی و معطوف به بازی و نه نتیجه آن باشد. و دوباره رویکرد سال ۱۳۸۸ را تجربه نکنند؛ رویکردی که شرایط عینی آن فراهم نیست. البته انتخاب این رویکرد در خلأ صورت نمیگیرد و نحوه برخورد نیز بر آن موثر است.»
عبدی با تفاوت قائل شدن میان «اصلاحطلبی» و «اصلاحطلبان» گفت: «اصلاحطلبی صفتی سیاسی و رفتاری است که هر فرد یا گروهی که به ضوابط آن ملتزم است، معرف آن نیز هست. پرهیز از خشونت، دفاع از حاکمیت قانون و مشارکت مردم و دفاع از حاکمیت مردم و دموکراسی، از جمله معیارهای عام اصلاحطلبی است، ولی "اصلاحطلبان"، یک مجموعه مشخص سیاسی هستند که شامل مجمع روحانیون مبارز، مشارکت و گروههای ۱۸ گانه و انجمنهای اسلامی دانشجویی و... هستند که به صورت تاریخی از سنت سیاسی خاصی پیروی میکنند و چهرههای شاخص آنان آقایان موسوی خوئینیها، خاتمی و نوری و... هستند.»
عضو سابق شورای سردبیری روزنامه صبح امروز گزینه برتر اصلاحطلبان را محمدعلی نجفی دانست و گفت: «در شرایط حاضر مساله اصلی من، بیش از آنکه معطوف به حضور یا عدم حضور در انتخابات باشد، ناظر به ضرورت نشان دادن ایده و اراده از سوی اصلاحطلبان است. معتقدم با شکلگیری چنین ایده و ارادهای، که جزئیات آن را در سایر نوشتهها و گفتههایم بیان کردهام، نحوه و سطح و نامزد ورود به انتخابات نیز تعیین خواهد شد. ولی برداشت خودم این است که اگر در شرایط حاضر این ایده و اراده به خوبی تدوین و ارائه شود، از دل آن دکتر نجفی میتواند مناسبترین گزینه باشد.»
محمدعلی نجفی وزیر سابق آموزش و پرورش و آموزش عالی در دولت هاشمی رفسنجانی و رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت خاتمی است. او همچنین از جمله بنیانگذاران حزب کارگزاران سازندگی است که در حال حاضر در شورای شهر تهران حضور دارد.
عبدی در انتها درباره احتمال کاندیداتوری محمد خاتمی در انتخابات گفت: «درباره آقای خاتمی میتوان گفت که نامزدی ایشان در شرایط کنونی (ماههای آینده را نمیدانم) به معنای مقابلهجویی تلقی خواهد شد و این خلاف خط مشی اصلاحطلبی است و تردید ندارم که آقای خاتمی هم چنین نخواهد کرد، و اگر هم چنین کند، از خط مشی خود عدول کرده و وارد فاز جدیدی شده است. ولی این احتمال را میتوان داد که در ماههای آینده شرایط برای حضور وی نیز فراهم شود، مشروط بر اینکه موازنه قوا تغییر کند. در هر حال وقوع چنین وضعی نیازمند نشان دادن چراغ سبز از جانب طرفین نسبت به یکدیگر است. هرچند وقوع چنین وضعی را کم احتمال میدانم. آنان که آمدن اصلاحطلبان را مشروط به حضور و نامزدی خاتمی میکنند، صادقانهتر و بهتر است از ابتدا شعار (نیامدن) بدهند. من در سال ۱۳۸۸ هم با این حضور مخالف بودم، الآن که جای خود دارد. بحث مفصل درباره این عقیده، فرصت دیگری میطلبد.»
انتخابات ریاستجمهوری ایران در خرداد ماه سال آینده برگزار میشود و از هم اکنون گمانهزنیها درباره کاندیداهای احتمالی بالا گرفته است. از رضایی، قالیباف، حداد عادل، سعیدیکیا، پورمحمدی، رحیم مشایی، ولایتی، هاشمی شاهرودی، صالحی، عارف، شریعتمداری و تعدادی دیگر به عنوان کاندیداهای احتمالی این انتخابات نام برده میشود.