میدانیم که سید علی حسینی خامنهای، فرزند حاج سید جواد تبریزی اهل خامنه...متولد چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۱۸ که در شناسنامهاش نوشتهاند تیرماه ۱۳۱۸ کسی که خانوادهاش آذربایجانی هستند و اهل خامنه.
بههرحال خامنهای در سفر نواب صفوی ( رهبری فدائیان اسلام) به مشهد، پای منبر سخنرانی وی مینشیند و خودش میگوید که از وی تاثیر پذیرفته. صفوی در تاریخ معاصر به یک تروریست و شخصی «عوامفریب» و «بی سواد» معروف است. بعدها در ۱۹ سالگی – سال ۱۳۳۷ - به قم میرود و البته در سال ۴۳ به مشهد باز میگردد.
خامنهای در قم به مدرسه حجتیه رفته و در حوزه مطلقا شاگرد خمینی نبوده است همواره اسناد تاریخی و نیز روایت افراد مسن میگویند در ان ایام مطلقا خامنهای با خمینی دیداری نداشته و البته به جعل نوشتهاند که وی در ماجرای مدرسه فیضیه قم ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ که خمینی به شاه مملکت کلی اهانت و مردم را به شورش و خرابکاری دعوت کرد. حتی تا نزدیکی دیوار مدرسه رفته است اما مطلقا دیداری با خامنهای نداشته که البته برخی وی را شاگرد و نماینده خمینی دانستهاند که از ۱۳۳۶ اشنایی بوده اما چنین نیست و جعل تاریخی میباشد. حتی وی را شاگرد آیت الله بروجردی دانستهاند اما این هم صحیح نیست.
پس از ۲-۳ بار بازداشت شدن توسط ساواک مدتی در تهران با اکبر هاشمی رفسنجانی همخانه و همسایه بوده است. البته خامنهای در سالهای ۴۹ و ۵۰ توسط عزت الله سحابی با سازمان مجاهدین خلق مربوط شد و تا انقلاب این رابطه ادامه داشت. پرویز ثابتی بعدها در گفت و گوی مشهور خود اظهار داشت که سازمان مجاهدین خلق از شکم نهضت آزادی متولد شده است. خامنهای پیرو و طرفدار حمله مسلحانه بود و مانند رفسنجانی به مجاهدین خلق هم کمک مالی میکرد زیرا مانند برخی دیگر از روحانیون، این سازمان چریکی مذهبی را ایده آل میدانستند. خامنهای کسی است که ساواک چندان وی را شخصی با اهمیت نمیدانست. حتی ساواک خراسان مقرری طلبه های وابسته به استان قدس رضوی را پرداخت کرد.
خامنه ای تا پیروزی انقلاب ایران، از چهرههای انقلاب یا یاران نزدیک به خمینی نبود و شاید تا زمانی که به رفسنجانی و مطهری نزدیکتر شد و به شورای انقلاب راه یافت اما هیچ جایگاهی در انفلاب ۱۳۵۷ نداشته است و اثری از خامنهای در قبل از انفلاب نیست. تا ایام شروع جنگ عراق علیه ایران، هیچ عکس و فیلمی از نزدیکی خامنهای به خمینی وجود ندارد. در واقع وی در سایه افراد نزدیک به خمینی میزیست. و شاید در ۱۲ اسفند ۱۳۵۷ به قم رفته باشد. از مدرسه رفاه، هیچ عکس و فیلمی درباره دیدار خمینی و خامنه ای وجود ندارد.
لااقل مانند شواهدی تاریخی هم برای خامنهای وجود ندارد. زیرا کسی مانند مفتح پس از تعطیل شدن حسینیه ارشاد در مسجد جاوید یک گروه آشوب تشکیل داد، و ریاست آن را به عهده گرفت و به بهانه تفسیر قرآن - جوانان و دانشجویان را به طرف مسجد میکشاند و انها را به کارهای تخریب و ترور تشویق میکرد. و یا روز عید فطر ۱۳۵۷ مفتح در تپههای قیطریه پیشنماز بود. و جمعیت حاضر نمازگزار به امامت مفتح به اولین تظاهرات چند ده هزار نفری پرداخت.
عاقبت مطهری بدون اطلاع خمینی، خامنهای را به شورای انقلاب دعوت کرده، وی به عضویت در «شورای انقلاب» با شرکت مطهری، بهشتی، هاشمی رفسنجانی – مطهری - باهنر در آمد؛ و اگر گروهی ان را منصوب خمینی میدانند یک جعل تاریخی است. هرچند مطهری فردی مرموز است که [گفته میشود] با ساواک هم رابطه داشت و بنا به دوستیاش با دکتر باهری و دکتر حسین نصر در بنیاد فلسفه شاهنشاهی همکاری داشت. آدم خطرناکی که در حسینیه ارشاد هم آمد و شد داشت اما ساواک وی را خطر نمیدانست!
مشهور است که در این ایام همواره خامنهای صرفا در سایه افرادی مانند باهنر – بهشتی – رفسنجانی که افراد نزدیک به خمینی بوده اند، زیسته است... شاید بازرگان عاملی شد تا برای پایان دادن به کارشکنیها و فتنهگری، گروهی از روحانیت وارد قدرت در حکومت جدید پس از انقلاب شوند.