
به گزارش سایت جماران، عبدالواحد موسوی لاری در این گفتگو اظهار داشته است: «شهید اسدالله لاجوردی و همچنین آقای خلخالی که امام تندرویهای او را قبول نداشت، اینها نیروهای انقلاب بودند و فکر میکردند که برای انقلاب کار میکنند و وجودشان در خیلی جاها، موثر بود ولی روشهایشان درست نبود. برداشت من از فرمان هشت مادهای [خمینی]، این است که امام یک بار دیگر به همه متولیان انقلاب چه در قوه مقننه، چه درقوه مجریه و چه در قوه قضاییه، گوشزد کرد که مسیر انقلاب این نگاه است.»
وزیر پیشین کشور در ادامه این گفتگوی مبسوط افزوده است: «امام وقتی که انقلاب به پیروزی رسید دنبال برخورد و تداوم خشونتها نبود. کاری که امام انجام داد در رابطه با عفو عمومی نشانگر این بود که امام نمیخواست بگوید هر کسی که تخلفی کرده حتما باید جوابگو باشد و با او باید برخورد کرد.»
وی در خصوص تندرویها و خشونتهای پس از انقلاب ۵۷ هم گفته است: «یکسری برخوردها و اعدامها در اوایل انقلاب صورت گرفت و اینها متوجه کسانی بود که دستشان به خون مردم آلوده بود. یعنی فرماندهان حکومت نظامی، نیروهای امنیتی و سرکوبگر و شکنجهگرانی که آزادگان و مبارزان را شکنجه میکردند و آن هم بعد از شهادت شهود انجام میشد. من نمیخواهم بگویم که در آن زمان هیچگونه کار شتابآمیز و با عجله و خارج از عرفی صورت نگرفته است؛ بلکه حرف من این است، موضوعی که امام دنبالش بود نهادینه شدن آرمانهای ملت بود..»
آقای موسوی لاری در ارتباط با کمیته پاکسازی و برخوردهای تند این کمیته هم گفته است: «در اوایل پیروزی انقلاب کمیتههایی در ادارات تشکیل شده بود به نام «کمیته پاکسازی» که عوامل رژیم گذشته را کنار بگذارند و اجرای آن در شورای انقلاب و دولت آقای بازرگان دنبال شده بود. زمانی به امام گزارش دادند که این کمیتهها خیلی تندروی میکنند. مثلا دادگاههای انقلاب تند برخورد میکردند و در مصادره اموال مردم و متهمانی که با رژیم گذشته همکاری میکردند، سختگیری میکردند. امام این مساله را با مشی عمومی خودش در تعارض میدید. یعنی آنچه که دادگاههای انقلاب و کمیته پاکسازی که توسط دستگاه قضایی و دولتی ما شکل گرفته بود در تعارض با افکار امام بود.»